top of page

Рим, 3 вересня 2018 року

 

Лист з нагоди Свята Святого Вікентія де Поля

Усім членам Вікентійської Родини

 

Мої дорогі брати та сестри у Святому Вікентії, Нехай благодать і мир Ісуса завжди будуть з нами!

 

У цьому 2018 році ми відмічаємо Свято Святого Вікентія вперше на початку п'ятого століття Вікентійської Харизми. Ще раз я хотів би запропонувати в якості перших кроків на цьому шляху наступні дві ініціативи:

 

a) Поновити та поглибити наші відносини зі Святими, Блаженними та Слугами Божими Вікентійської Родини по всьому світу як зразками Вікентійської харизми.

b) Поновити та поглибити «Культуру покликань».

 

 

Вікентійська Родина зараз діє в 156 країнах по всьому світу. Щоб відзначити Свято Святого Вікентія де Поля у спільнотах, парафіях, школах, університетах та інших послугах та проектах, в яких залучені різні гілки Вікентійської Родини, на початку п’ятого століття Вікенітйської Харизми я закликаю Вас зосередитися в цьому році на першому пункті:

 

Поглиблення наших відносин зі Святими, Блаженними та Слугами Божими Вікентійської Родини.

Для цього я пропоную, щоб кожна з вищезазначених організацій різних гілок вибрала одного з Святих, Блаженних або Слуг Божих Вікентійської Родини і зробила презентацію про нього або про неї в цій групі. Крім того, розробила конкретний план представити Святого, Блаженного або Слугу Божого, якого ви вибрали, людям з вашого оточення, села, околиці чи будь-якому іншому місці, яке ви виберете поза вашою спільнотою чи групою. Представляючи члена Вікентійської Родини, чиє життя є зразком втілення харизми у певному місці і часі історії, куди Бог послав його чи її для виконання місії, стане чудовим способом поділитися спадщиною, духовністю та харизмою Святого Вікентія де Поля.

Ось ще кілька пропозицій щодо розробки цього проекту:

 

1) Поміркуйте про список усіх Святих, Блаженних і Слуг Божих Вікентійської Родини.

2) Оберіть на Ваш розсуд одного, хто у вашому середовищі або місці служіння найкраще промовляє до людей, яким ви будете представляти його чи її.

3) Сформуйте невеликий комітет, який буде відповідати за підготовку проекту шляхом:

      a) обміркування найкращого способу донести до людей життя, духовність та харизму обраної особи;

    b) розробки способів подання інформації за допомогою PowerPoint, буклетів, Інтернету, соціальних мереж, YouTube, Instagram та ін.

 

4) Заохочуйте у особливий спосіб молодих людей слідувати по його/її стопам, наприклад, міркуючи про покликання до богопосвяченого життя як сестри, брата чи священика (таким чином поглиблюючи Культуру Покликань).

 

5) Якщо ви не можете підготувати або запустити ініціативу до Свята Святого Вікентія де Поля, сформуйте комітет, відповідальний за координацію та оголосіть про це на Святі разом з планом щодо того, як, де і коли ви будете розробляти проект та робити різні презентації.

 

6) Заохочуйте інших молитися через заступництво цього Святого, Блаженного або Слуги Божого про різні потреби та вірити в його/ її заступництво перед Богом, бути відкритими до ласк, чудес, зцілення душі і тіла, та навернень. З цією метою складіть молитву через заступництво вибраного Святого, Блаженного або Божого Слуги із зазначенням адреси чи електронної пошти, на яку люди зможуть написати і розповісти про отриману благодать. Це також допоможе привести до завершення процесу щодо наших Блаженних та Слуг Божих. Багато хто все ще потребує дива, яке буде представлено Конгрегації у справах Святих, щоб їх офіційно визнали Церквою як Святих.

 

7) Надішліть нам інформацію, короткі статті з фотографіями на famvin.org або cmglobal.org, щоб поділитися своєю ініціативою з усієї Вікентійською Родиною.

 

Сам Святий Вікентій висловив свої думки про молитву до Святих коли говорив до співбратів:

Він сказав Конгрегації, що вона повинна підняти свій розум і серце до Бога в цей святий день Усіх Святих, щоб попросити про Його благодать і молитися про потреби кожного окремо та Конгрегації в цілому. «Розумієте»- , сказав він, - «в цей день наш Господь зазвичай виливає благодать у більшій кількості на тих віруючих, хто просить Його про неї належним способом. Він робить це через заступництво всіх святих; і оскільки ми маємо більше заступників перед Богом, ми не повинні сумніватися у тому, що благодать, яку Він виливає на віруючих в цей день є більш повною, ніж в інші особливі святкові дні святих.

 

«Отже, мої дорогі співбрати, що ми повинні зробити, так це подякувати Його Божественній Величності за всі дари та благодать, які Він був радий дати взагалі всім святим, хто зараз на небесах, та кожному з них зокрема, за добре використання ними цієї благодаті та за їх невідступність у добрих справах до кінця. Ми повинні дякувати Богові за все це, тому що вони так добре втілили перший урок, якому наш Господь навчав їх і нас: «Блаженні убогі духом, бо їхнє Царство Небесне» (Від Матвія 5:3)».

 

Ваш брат у Святому Вікентії,

Томаж Мавріч, CM

Генеральний Настоятель

bottom of page